Winter is weg

De winter zien we dit jaar in Nederland waarschijnlijk niet meer terug. Als we de kaarten voor de langere termijn bekijken, dan lijkt de kans op het binnenkomen van koude winterlucht ook de komende tijd nihil. In de nacht naar donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Hier en daar ontstaat een mistbank en de temperaturen dalen tot 4 of 5 graden.

Donderdag overdag komt vanuit het westen een volgende storing naderbij. De bewolking neemt toe, vooral in het oosten kan de zon zich even laten zien. In de middag gaat het vanuit het westen een tijdje regenen. Bij een matige zuidelijke wind lopen de temperaturen op tot tussen 9 graden in het noorden en 12 in het zuiden. Ook vrijdag en tijdens het weekend blijven de temperaturen met waarden tussen 9 en 11 graden hoog voor de tijd van het jaar.