Speurdersparodieën

Lezen // blog True Detective Filosofische speurders truedetectiveconversations. tumblr.com

De nieuwe serie True Detective is een wereldwijd succes. De gesprekken tussen de twee detectives Woody Harrelson en Matthew McConaughey in de auto – onderweg naar een plaats delict of naar een getuige – maken de serie ook bijzonder. Hun filosofische beschouwingen over leven en dood laten het volkse optimisme van familieman Harrelson botsen met het nihilistische cynisme van McConaughey. Het is ook niet zo gek dat deze conversaties altijd in stilzwijgen eindigen. Fan Bobby Finger maakte er parodieën op: korte strips waarin hij Harrelson laat praten over alledaagse dingen als Valentijnsdag of nieuwe bioscoopfilms, gevolgd door McConaughey die het gesprek naar een absurd niveau brengt. Een aanrader voor elke kijker van True Detective. (HK)