Sjinkie Knegt en Freek van der Wart plaatsen zich voor kwartfinale vrijdag

Shorttrackers Sjinkie Knegt en Freek van der Wart hebben gisteren de kwartfinale op de 500 meter bereikt. Beide Nederlanders eindigden in hun heat bij de beste twee. Niels Kerstholt redde het niet. Na een matige start bleef hij in zijn serie steken op de derde plaats. Knegt en Van der Wart zagen bovendien een belangrijke concurrent zichzelf uitschakelen. Charles Hamelin, de olympisch kampioen op de 1.500 meter, kwam net als op de 1.000 meter ten val. Knegt, winnaar van het brons op de 1.000 meter, kon de Canadees ontwijken en eindigde in zijn serie als eerste. Van der Wart finishte in zijn heat als tweede. Hij moest alleen de Canadees Charlie Cournoyer voor laten gaan. In totaal plaatsen zestien shorttrackers zich voor de kwartfinale. De ontknoping van de 1.000 meter heeft vrijdag plaats. (Novum)