‘RTL niet langer in race voor rechten samenvattingen Eredivisie’

Ajax-speler Viktor Fischer in actie tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen het afgelopen weekend.
Ajax-speler Viktor Fischer in actie tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen het afgelopen weekend. Foto ANP/ Olaf Kraak

RTL zou niet langer kandidaat zijn voor de rechten van de Eredivisie-samenvattingen. Ingewijden melden aan De Telegraaf dat het bod dat RTL indiende te laag is. De strijd gaat volgens de krant nu tussen de NOS en SBS.

Er bestaat nog een kans dat de commerciële zender FOX, die de rechten voor de wedstrijden in handen heeft, de beelden op het eigen open digitale kanaal gaat uitzenden. In de wet is opgenomen dat de samenvattingen op een open kanaal moeten worden uitgezonden, vandaar dat FOX ze niet achter een decoder zou kunnen stoppen.

NOS bood aanzienlijk meer

De NOS heeft nog tot en met het einde van het seizoen de rechten van de voetbalsamenvattingen in handen, dan loopt het contract af. Betrokken meldden eerder deze maand al aan NRC Handelsblad dat de NOS het hoogste bod zou hebben ingediend. Het zou gaan om een bedrag van tegen de 20 miljoen euro, waar RTL en SBS maar de helft hadden geboden.

De Eredivisie gaat waarschijnlijk begin maart bekendmaken welke partij de rechten voor de samenvattingen krijgt.