Politie krijgt 23 tips over zaak-Els Borst

De politie heeft sinds gisteravond 23 tips gekregen over de zaak rond de dood van oud-minister Els Borst. Opsporing Verzocht besteedde ‘s avonds aandacht aan de zaak. De politie kon tegenover persbureau Novum nog niets zeggen over de waarde van de binnengekomen informatie.

De Mobiele Eenheid zocht zondagochtend bij het huis van Els Borst naar sporen in het Heidepark achter haar huis.
De Mobiele Eenheid zocht zondagochtend bij het huis van Els Borst naar sporen in het Heidepark achter haar huis. Foto ANP / Erik van 't Woud

De politie heeft sinds gisteravond 23 tips gekregen over de zaak rond de dood van oud-minister Els Borst. Opsporing Verzocht besteedde ‘s avonds aandacht aan de zaak. De politie kon tegenover persbureau Novum nog niets zeggen over de waarde van de binnengekomen informatie. Een team van twintig tot dertig rechercheurs buigt zich daar nu over.

In het opsporingsprogramma maakte de politie bekend dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat er is ingebroken in de woning van de D66-politica in Bilthoven. De politie riep mensen in het opsporingsprogramma op zich te melden als ze ook maar iets gehoord of gezien hebben rond het huis van Borst.

De uitzending wordt vanochtend herhaald. De politie verwacht dat er naar aanleiding van de herhaling nog meer tips binnenkomen, zegt een woordvoerder tegenover Novum.

De uitzending over Borst (vanaf minuut 1.30):

Borst waarschijnlijk omgekomen na misdrijf

De 81-jarige Borst werd vorige week maandag dood aangetroffen in haar garage. De politie gaat uit van een misdrijf. Het is niet duidelijk wanneer ze om het leven werd gebracht. Ze was vorige week zaterdag nog op het D66-congres in Amsterdam. Een dag later kwam ze niet opdagen bij een afspraak.

Afgelopen zondag heeft de mobiele eenheid in de buurt van het huis van Borst, in het bos, gezocht naar aanwijzingen. Daarbij zijn voorwerpen gevonden die nu worden onderzocht. De hoop is dat deze licht kunnen werpen op de dood van de oud-D66-minister.