Livestream: nieuwe dag van protesten en gevechten in Kiev

Vannacht heeft de oproerpolitie in de Oekraïense hoofdstad Kiev geprobeerd om demonstranten te verwijderen. Dat is opnieuw niet gelukt. Inmiddels zijn bij de gevechten ten minste 25 mensen om het leven gekomen en 241 mensen gewond geraakt. Voor vandaag worden nieuwe protesten en gevechten verwacht. Volg de gebeurtenissen hier op de voet.

Centrum veranderde in een vuurzee

De demonstranten weigerden vannacht te vertrekken en vochten terug. De duizenden agenten van de oproerpolitie werden bekogeld met brandbommen, stenen en vuurwerk toen ze de betogers aanvielen. De demonstranten hebben grote branden aangestoken met brandende banden om barricades op te werpen, waardoor het centrum gisteren veranderde in een vuurzee.

Na uren van gevechten zou de politie nu steeds meer terrein op het plein winnen, zo meldt persbureau Reuters. Het hoofdkwartier van de demonstranten, een gebouw op het plein dat ze in hadden genomen, heeft vlam gevat. Sommige demonstranten konden nog maar met moeite naar buiten komen. Persbureau AP maakt melding van vele bloedende betogers.