Laat je tweet tekenen

Volgen // op Twitter @drawnyourtweet Tekent je tweets op Twitter

De kunstenaar achter het Twitter-account @drawnyourtweet doet precies wat zijn naam al belooft: grappige of bijzondere tweets omzetten in getekende cartoons. De bedenker, die anoniem wil blijven, doet het „als willekeurig cadeau aan een vreemde”, vertelde hij (of zij) aan de Huffington Post. „Ik hou van het idee dat de tekeningen iemands dag oplichten.” Ondanks dat er tot nu toe nog maar zo’n twintig tekeningen op het account staan – per dag komen er twee nieuwe bij – zijn er al meer dan zestienduizend volgers van het account. Met een simpele: „Hey, I’ve drawn your tweet” worden de twitteraars op de hoogte gebracht als hún tweet is uitgekozen. Aan verzoekjes doet de tekenaar niet, maar de kans dat je tweet wordt gekozen lijkt wel toe te nemen als je een volger, beroemdheid, astronaut, piraat of een klein hondje bent. Dat je het maar weet.