Goud op hitlijst en op ski’s

Sommige sporters zijn heel goed in één sport (Ireen Wüst), sommige sporters zijn heel goed in twee sporten (Jorien ter Mors) en sommige sporters zijn goed in twee compleet verschillende dingen.

Vorige week viel de Sloveense skiester Tina Maze al op door haar prestaties, toen ze samen met de Zwitserse Dominique Gisin olympisch kampioen werd op de afdaling. Gisteren kwam daar het goud op de reuzenslalom bij.

Maar Maze kan ook nog iets anders: zingen en pianospelen. Google op This way is my decision en je vindt haar videoclip overal. In de Sloveense hitparade stond ze twee jaar geleden al bovenaan. Dankzij haar nieuwe successen in de sneeuw is het liedje een regelrechte hit, met meer dan 600.000 views op YouTube.

De titel van het popliedje slaat op de skiester en zangeres zelf. Ze brak in 2008 met de nationale skibond om haar eigen ploeg op te zetten, en brak vervolgens alle records in de sport tijdens het wereldbekerseizoen van 2012-2013. Een gouden meid in meerdere opzichten dus.