De bobsleeër, het bad, de vuilnisbak

Elke dag schrijft sportredacteur Sam de Voogt over iets opmerkelijks op de Spelen. Vandaag: de Amerikaanse bobsleeër en haar creatieve manier om het gebrek aan een bad op te lossen.

Foto via Twitter (@HeatherMoyse)

Heather Moyse is olympisch kampioen bobsleeën van vier jaar geleden, meervoudig rugbyinternational namens Canada en baanwielrenster die voor de Canadezen uitkwam op de Pan-Amerikaanse Spelen. En ze is heel gewoon gebleven.

Het gebrek aan een fatsoenlijk bad in de kamers van het Olympisch dorp kon haar dan ook niet deren. Toen het tijd was voor een detoxmomentje na een training en ze een heet zoutbad wilde nemen loste ze het gebrek aan een comfortabele badkuip creatief op. Ze vond een grote vuilnisbak en liet zich daarin zakken.

Twitter avatar HeatherMoyse Heather Moyse No bath tubs in the Mountain Village… So just chillin’ in a garbage bin doing a hot Epsom salt ‘bath’! #NoExcuses http://t.co/HwdyaPUO7K

#NoExcuses was de hashtag bij de foto van haar bijzondere baddermoment. Moyse hoopt in Sotsji opnieuw een medaille te halen in de tweemansbob, en het gaat tot dusver goed. Na twee afdalingen staat ze op zilver in de tussenstand. Duidelijk is dat ze alles overheeft voor nieuw olympisch succes. En de vuilnisbak, die zal na afloop nog nooit zo schoon zijn geweest.