De betere Barbie

Kopen (of kijken) // Poppen Noel Cruz maakt Barbies levensecht noeling.deviantart.com/

De actiefiguren van filmhelden die in de speelgoedwinkel liggen zijn meestal niet zo levensecht. Jammer, vinden liefhebbers. Zo ook kunstenaar Noel Cruz. Hij besloot deze massageproduceerde poppen te bewerken zodat ze net echt lijken én een stuk exclusiever worden. Op de website van Cruz vind je voorbeelden van zijn werk, zoals de Barbie-versie van actrice Jennifer Lawrence als haar personage uit de film The Hunger Games: Catching Fire. Wie de voor en na beelden bekijkt van de pop ziet hoe schrikbarend veel details zijn toegevoegd en dat het speelgoed inderdaad lijkt op Lawrence. Cruz begint langzaam bekend te worden: voor de Lawrence-Barbie (in de winkel) 25 dollar, vraagt Cruz 510 dollar (372 euro) op eBay. (HK)