De BBC praat je in 15 seconden bij

Media

Wat mag je niet missen op internet? // Volg een explosiefotograaf // Kijk naar BBC-nieuws in 15 seconden // Of laat een tekening maken van je tweet

Volgen // Op Instagram BBC News Filmpjes van 15 seconden instagram.com/bbcnews

De BBC werkt op het snijvlak van nieuws en voortschrijdende technologie, sinds kort ook op Instagram. Per dag plaatsen de Britten drie video-items van vijftien seconden op hun Instagram- account. Opmerkelijk, want de meeste nieuwsorganisaties experimenteren met Vine, voor video’s van zes seconden. Volgens BBC-internetchef Steve Herrmann passen de korte video’s bij het ‘organische proces’ dat online verslaggeving op dit moment doormaakt, meldt The Guardian. Met Instagram is het bereik van de BBC immers een publiek van 150 miljoen gebruikers. De video’s zijn erg vermakelijk, kort en licht verteerbaar, als een soort multimediaal Teletekst. Het Instagram-kanaal is daarmee vooral voor mensen die snel en in hapklare brokken nieuws willen consumeren.