Champions League: Bayern München wint bij Arsenal - AC Milan onderuit

Bayern-verdediger Rafinha (links) in duel met Mesut Özil van Arsenal.
Bayern-verdediger Rafinha (links) in duel met Mesut Özil van Arsenal. Foto AFP/ Ian Kington

Bayern München is goed begonnen aan de knock-outfase van de Champions League. De bekerhouder won in de achtste finale door doelpunten van Toni Kroos en Thomas Müller in Londen met 2-0 van Arsenal.

De thuisploeg speelde bijna een uur lang met een man minder door een rode kaart voor doelman Wojciech Szczesny na een overtreding op Arjen Robben.

In een uitverkocht Emirates Stadium begon Arsenal nog vol bravoure aan de wedstrijd. Een ideale kans om op voorsprong te komen werd echter om zeep geholpen door Mesut Özil. De Duitser kreeg een penalty nadat hij was gevloerd door Jerome Boateng, maar zijn inzet werd door Manuel Neuer gekeerd.

Bayern faalt vanaf de stip

Nog voordat de wedstrijd halverwege was, faalde ook Bayern vanaf de stip. David Alaba schoot op de paal nadat Robben door Szczesny was gevloerd. Arsenal moest wel met tien man verder en dat bleek voor de ploeg van trainer Arsène Wenger te veel gevraagd. Met een fraaie uithaal zorgde Kroos in de 53e minuut voor de voorsprong van Bayern.

Na de openingsgoal hielden de Duitsers Arsenal in een wurgreep en werd er een handvol kansen gecreëerd. Pas twee minuten voor tijd vond Müller voor een tweede keer een gat in de Engelse defensie. Kroos was in blessuretijd met een schot op de paal ook nog dicht bij 0-3.

Arsenal mag nog wat hoop putten uit de statistieken van vorig seizoen, toen beide clubs ook in de achtste finales aan elkaar gekoppeld waren. Na een 3-1 thuisnederlaag maakte de huidige nummer twee van de Premier League het toen toch nog spannend door in Duitsland met 2-0 te winnen.

Seedorf verliest bij CL-debuut

Clarence Seedorf heeft weinig plezier beleefd aan zijn debuut als trainer in de Champions League. Met AC Milan ging hij in de achtste finales thuis met 1-0 onderuit tegen Atlético Madrid. Diego Costa maakte zeven minuten voor tijd het winnende doelpunt. Over drie weken moet Milan proberen in de return in Spanje alsnog orde op zaken te stellen. (Novum)