Bervoets maakt opnieuw kans op Opzij Literatuurprijs

Hanna Bervoets

De genomineerden van de Opzij Literatuurprijs 2014 zijn bekend, zo meldt het tijdschrift.

De kanshebbers zijn Hanna Bervoets met Alles wat er was, Saskia De Coster met Wij en ik, Margriet de Moor met Mélodie d’amour, Jannie Regnerus met Het lam en Miek Zwamborn met De duimsprong.

De Opzij Literatuurprijs is de prijs voor de beste roman uit 2013 van een Nederlandstalige schrijfster.

Volgens de jury zetten deze auteurs ieder overtuigend hun eigen universum neer. De jury, onder voorzitterschap van Inez Weski, bestaat uit Jacqueline Bel (hoogleraar Vrije Universiteit), Elsbeth Etty (NRC Handelsblad), Marja Pruis (De Groene Amsterdammer) en Elizabeth Schut (De Telegraaf).

De winnaar van de Opzij Literatuurprijs wordt op woensdag 19 maart bekendgemaakt.

Eerdere winnaars van de Opzij Literatuurprijs, die sinds 2009 jaarlijks wordt uitgereikt en waaraan een geldbedrag van 5000 euro is verbonden, zijn Hanna Bervoets met Lieve Céline, Jessica Durlacher met De Held, Minke Douwesz met Weg en Doeschka Meijsing met Over de liefde. Vorig jaar won Manon Uphoff met haar novelle De ochtend valt.