Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

Winkels Polare vanaf morgen weer tijdelijk open

Foto ANP/Robin Utrecht

De vestigingen van boekhandelketen Polare worden los van elkaar verkocht, zo verklaart bewindvoerder Kees van de Meent vanavond tegenover de NOS. Morgen gaan de winkels weer tijdelijk open, aldus Van de Meent.

Hij verklaart dat een gezamenlijke verkoop van de winkels niet reëel is, en dat er vanuit vele kanten belangstelling wordt getoond voor een overname van losse vestigingen van Polare.

Geïnteresseerden willen winkels oude namen teruggeven

Veel van de geïnteresseerde partijen willen volgens VAn de Meent de winkels hun oude naam teruggeven, zoals Scheltema in Amsterdam, Donner in Rotterdam en Broese in Utrecht.

Polare heeft uitstel van betaling

Vorige week kreeg Polare uitstel van betaling toegewezen, en dit loopt waarschijnlijk uit op een faillissement. Daarmee vervallen alle contracten en hoeft een toekomstige huurder dus geen sleutelgeld meer te betalen. De 1,8 miljoen euro zijn dan ook niet overgemaakt, zei commissaris Cor Molenaar een week geleden in NRC Handelsblad.

CB (voorheen Centraal Boekhuis) zegde ruim een week geleden vrijdag het vertrouwen in Polare op, omdat de distributeur ook na aanpassing van het reddingsplan niet geloofde dat de boekhandelketen voldoende inkomsten zou genereren om de rekeningen te betalen. In een persbericht liet CB gisteren weten dat “verschillende uitgevers”, zowel groot als klein, de leveringen aan Polare niet wilden hervatten.