Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Eerste vrouwelijke SGP-lijsttrekker plakt partijaffiches

Lilian Janse, lijsttrekker voor de Staatkundig Gereformeerde Partij in Vlissingen, plakt samen met partijleden affiches voor de gemeenteraadsverkiezingen. Janse, de eerste vrouw die voor de SGP een lijst aanvoert, ging met lijsttrekkers van andere partijen langs de verkiezingsborden om de officiële start te markeren van de lokale campagne. Gisteravond nam Janse deel aan een verkiezingsdebat in een strandpaviljoen te Vlissingen. Op de lokale lijst staan in Vlissingen overigens nog twee vrouwen.

Foto ANP