Van Oorschot-auteurs krijgen eigen winkeltje

Tien auteurs van uitgeverij Van Oorschot zullen vanaf eind deze maand optreden in wat de uitgeverij zelf een ‘Van Oorschot pop-up store’ noemt: een eigen winkelruimte in de Goudse boekhandel Verkaaik. Tien schrijvers uit het Van Oorschot fonds verzorgen in de ruimte, die zo’n vijftig vierkante meter beslaat, op vijf aaneengesloten zaterdagen optredens. Meer informatie

Tien auteurs van uitgeverij Van Oorschot zullen vanaf eind deze maand optreden in wat de uitgeverij zelf een ‘Van Oorschot pop-up store’ noemt: een eigen winkelruimte in de Goudse boekhandel Verkaaik.

Tien schrijvers uit het Van Oorschot fonds verzorgen in de ruimte, die zo’n vijftig vierkante meter beslaat, op vijf aaneengesloten zaterdagen optredens. Meer informatie over het initiatief en de programmering is op de website van de boekhandel te lezen.

P.C. Hooftprijs-winnaar Willem Jan Otten opent komende zaterdag de serie met een lezing. Op die dag zal ook een door tijdschrift Tirade uitgeschreven verhalenwedstrijd van start gaan.

Naast de optredens van schrijvers zal het volledige fonds van Van Oorschot, dat zo’n 350 titels beslaat, in de winkel verkrijgbaar zijn. “Het is voor zover bekend de eerste keer dat het complete fonds van de uitgeverij in één winkel te verkrijgen is”, zo meldt de uitgeverij.