Tweetoholic valt terug

„Ik ben weer terug. Wat heb ik gemist?”, twitterde John Mayer op 31 januari. Het markeerde zijn terugkeer op het sociale medium. In 2010 verruilde de zanger zijn meer dan 13 miljoen volgers voor meer rust in zijn hoofd. Mayer was naar eigen zeggen een ‘tweetoholic’ geworden en kon ‘niet meer in volzinnen denken’; niet heel handig voor een singer-songwriter. Om aan te geven hoeveel hij tijdens zijn afwezigheid is gaan achterlopen, stuurde Mayer begin februari met veel enthousiasme de internetsensatie rond uit 2011: Rebecca Black met haar nummer Friday. Waarschijnlijk heeft Mayers vriendin Katy Perry iets te maken met zijn comeback, zij is immers de meest gevolgde celebrity op Twitter met meer dan vijftig miljoen volgers. Mayer heeft van zijn oorspronkelijke aantal fans nog maar een schamele 391 duizend volgers over. Zijn grapje op 5 februari dat hij en zijn vriendin meer dan vijftig miljoen volgers hebben, was dan ook een beetje pijnlijk.