Succesvol op de piste, succesvol in de hitparade

Elke dag schrijft sportredacteur Sam de Voogt over iets opvallends op de Spelen. Vandaag: de Sloveense Tina Maze. Die kan niet alleen bijzonder goed skiën, ook in de muziek is ze succesvol.

De Sloveense skiester Tina Maze na het behalen van haar tweede gouden plak deze Spelen, nu op de reuzenslalom.
De Sloveense skiester Tina Maze na het behalen van haar tweede gouden plak deze Spelen, nu op de reuzenslalom. Foto AP/ Christophe Ena

Sommige sporters zijn heel goed in één sport (Sven Kramer), sommige sporters zijn heel goed in twee sporten (Jorien ter Mors) en sommige sporters zijn goed in twee compleet verschillende dingen. Vorige week viel de Sloveense skiester Tina Maze al op door haar prestaties, toen ze samen met de Zwitserse Dominique Gisin olympisch kampioen werd op de afdaling. Vandaag kwam daar het goud op de reuzenslalom bij.

Maar Maze kan ook nog iets anders: zingen en pianospelen. Google op This way is my decision en je vindt haar videoclip overal. In de Sloveense hitparade stond ze bovenaan in november 2012, staat ze nu 52e enr ook gezien het aantal views op YouTube – meer dan 600.000 - is het liedje een regelrechte hit in eigen land.

De titel van het popliedje slaat op Maze zelf. Ze brak in 2008 met de nationale skibond om haar eigen team op te zetten, en brak vervolgens alle records in de sport tijdens het wereldbekerseizoen in 2012-2013. Een gouden meid in meerdere opzichten dus.