Opinie

Kwieke dame

Enkele maanden geleden stond ik op Utrecht Centraal, de tijd dodend met een broodje, plotseling oog in oog met een nog kwieke dame op leeftijd. In een reflex schud ik haar de hand en vertel dit zo vertrouwde gezicht over mijn moeder die destijds op zo’n waardige manier afscheid van ons heeft kunnen nemen. En

Enkele maanden geleden stond ik op Utrecht Centraal, de tijd dodend met een broodje, plotseling oog in oog met een nog kwieke dame op leeftijd. In een reflex schud ik haar de hand en vertel dit zo vertrouwde gezicht over mijn moeder die destijds op zo’n waardige manier afscheid van ons heeft kunnen nemen. En ik bedank haar daarvoor. „Fijn om dat te horen”, antwoordt ze met samengeknepen pretoogjes. Els Borst blijft voor mij het voorbeeld van een politica die het verschil heeft gemaakt.

Bas Overmars