Griezelig echte actiepoppen

De actiefiguren van filmhelden die in de speelgoedwinkel liggen, zijn meestal niet zo levensecht als waarmee wordt geadverteerd. Dat is jammer, vinden veel liefhebbers van de poppen. Zo ook kunstenaar Noel Cruz. Hij besloot deze massaal geproduceerde poppen te bewerken zodat ze net echt lijken en opeens een stuk exclusiever worden voor verzamelaars. Op de website van Cruz zijn voorbeelden van zijn werk te vinden: zoals de Barbie-versie van actrice Jennifer Lawrence als haar personage uit de film The Hunger Games: Catching Fire. Wie de voor-en-nabeelden bekijkt van de pop, ziet hoe schrikbarend veel detail is toegevoegd en dat het speelgoed inderdaad lijkt op Lawrence. Cruz begint langzaam bekend te worden voor zijn creaties. Dat is ook te zien aan de bedragen die liefhebbers neertellen voor de bewerkte poppen. Voor de Barbie van Lawrence die vijfentwintig dollar (18 euro) kost in de winkel, vraagt Cruz 510 dollar (372 euro) op eBay.