Na succes bij de vrouwen wint Koesjnir ook bij mannen aerials voor Wit-Rusland

Freestyleskiër Anton Koesjnir heeft gisteren het onderdeel aerials gewonnen. De Wit-Rus was in de finale een klasse apart, met een score van 134.50. Drie dagen geleden won zijn landgenote Alla Tsoeper hetzelfde onderdeel bij de vrouwen. De Australiër David Morris (110.41) werd tweede, gevolgd door de Chinees Zongyang Jia (95.06). In de finaleronde werd het overgebleven veld van twaalf teruggebracht naar acht en later naar vier. China ging met twee deelnemers naar de finale, maar beide Chinezen kwamen bij de landing ten val. Guangpu Qi eindigde uiteindelijk op de ondankbare vierde plaats. Bij het onderdeel aerials krijgen de skiërs punten door een zo mooi mogelijke sprong vanaf een schans te maken. De uitgevoerde trucs en landing worden beoordeeld door een vijfkoppige jury. (Novum)