Van Marwijk weg bij HSV na verlies bij Braunschweig

HSV had geen vertrouwen meer in trainer Bert van Marwijk, na fors verlies tegen concurrent Braunschweig.

Hij kreeg nog twee duels respijt, maar weer een dubbele nederlaag verder is Bert van Marwijk dan toch ontslagen als trainer van de Hamburger Sport-Verein.

Afgelopen zaterdag verloor het elftal van Van Marwijk, dat voorlaatste staat in de Bundesliga, met 4-2 bij de nummer laatst, Eintracht Braunschweig. HSV, de enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau speelt, staat nog wel één punt voor. Maar ook de huidige zeventiende plaats zou aan het eind van het seizoen directe degradatie betekenen. De laatste acht duels onder Van Marwijk gingen zonder uitzondering verloren.

Inmiddels heeft de clubleiding van HSV Mirko Slomka aangesteld. De voormalige trainer van Schalke 04 en Hannover 96 mag proberen om degradatie af te wenden.

Bayern München koerst onbedreigd af op de titel. De winnaar van de Champions League won thuis met 4-0 van Freiburg en staat maar liefst zestien punten voor op de nummer twee, Bayer Leverkusen.

In Spanje blijft de titelstrijd ongemeen spannend. FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid wonnen alle drie hun wedstrijden en staan gedeeld aan kop van de Primera División, met 60 punten uit 24 wedstrijden. Vooral Barcelona maakte indruk, door thuis met 6-0 te winnen van Rayo Vallecano. De Argentijn Lionel Messi was weer eens de belangrijkste speler, met twee doelpunten en een assist. Eén minuut voor tijd maakte de Braziliaan Neymar, die in de tweede helft het veld in kwam, op schitterende wijze de zesde en laatste treffer. Real won met 3-0 bij Getafe en Atlético versloeg in eigen stadion Real Valladolid, ook met 3-0.

De top van de Italiaanse Serie A maakte geen fout. Juventus won thuis met 3-1 van Chievo en behoudt daarmee negen punten voorsprong op AS Roma, dat thuis met 3-0 te sterk was voor Sampdoria.

In Engeland stonden er twee toppers op het programma in de vijfde ronde van de FA Cup. Manchester City plaatste zich voor de kwartfinale door thuis met 2-0 te winnen van Chelsea. En Arsenal nam thuis met 2-1 revanche voor de zware uitnederlaag die het onlangs in de competitie leed bij Liverpool. Het verrassende Sheffield United, de nummer 22 van het derde niveau in Engeland, won thuis met 3-1 van Nottingham Forest, dat een divisie hoger speelt. Ook Everton, Wigan Athletic en Sunderland plaatsten zich bij de laatste acht.

Anderlecht, getraind door John van den Brom, won thuis met 2-0 van Bergen. Toch werd zijn ploeg vanwege de matige resultaten van de laatste tijd uitgefloten door het publiek. In de Belgische Jupiler League staat Anderlecht twaalf punten achter op koploper Standard Luik. Bij KRC Genk, de club van trainer Mario Been, werd een steen tegen de ruit gegooid bij algemeen directeur Dirk Degraen. De supporters wilden verhaal halen over de slechte prestaties van hun club. Vervolgens won de club van Been met 1-0 bij Lierse. Genk staat zesde, op 22 punten van Standard.