In beeld

Studenten en politie botsen hard met elkaar in Venezuela

Studenten en burgers demonstreren in Venezuela tegen de oplopende inflatie, de schaarste en de hoge criminaliteit. De demonstranten vinden dat president Nicolas Maduro te weinig doet. Maduro noemt de tegenstanders fascisten die door de Verenigde Staten worden gesteund en zegt dat hij nooit aan hen zal toegeven. Vorige week woensdag openden gewapende aanhangers van de regering het vuur tijdens een demonstratie tegen Maduro. Daarbij vielen drie doden. Sindsdien zijn de demonstraties geëscaleerd.
Een student gooit een traangasgranaat terug naar de politie.
Foto AFP / Juan Barreto
Een Venezolaanse burger rent weg voor de rellen.
Foto AFP / Leo Ramirez
Demonstranten dragen een enorme vlag.
Foto AFP / Juan Barreto
"Nee, tegen censuur", staat op een bord vastgehouden door een demonstrant. De protesterende studenten willen de straat op blijven gaan totdat president Maduro aftreedt.
Foto Reuters / Christian Veron
Een student schudt de hand van een politieagent in Caracas.
Foto AP / Alejandro Cegarra
De Venezolaanse president Nicolas Maduro laat foto's zien van gewelddadige incidenten tijdens de protesten in Caracas.
Foto Reuters
Demonstrerende studenten.
Foto AFP / Leo Ramirez
Een student van de Alejandro Humboldt Universiteit draagt een shirt met de foto van Bassil Da Costa, die tijdens de protesten omkwam. Boven de foto staat: vandaag begint jouw gevecht.
Foto AP / Alejandro Cegarra
Oproerpolitie probeert het protest uiteen te drijven met waterkanonnen.
Foto Reuters / Carlos Garcia Rawlins
De oproerpolitie vuurde ook rubber kogels af op de demonstrerende studenten. De oppositie geeft Maduro de schuld van politieke onderdrukking, inflatie en criminaliteit.
Foto Reuters / Carlos Garcia Rawlins
Een demonstrant loopt langs brandende barricades. Ze eisen onder meer de vrijlating van opgepakte studenten in het hele land.
Foto AP / Alejandro Cegarra
Duizenden studenten liggen op de grond bij het gerechtsgebouw in Caracas.
Foto AFP / Leo Ramirez
Een van de demonstranten houdt een rozenkrans omhoog. Er vielen doden en gewonden in de rellen waarbij de oppositie lijnrecht tegenover de politie en de, soms gewapende, aanhangers van Maduro staat.
Foto AP / Alejandro Cegarra
Een demonstrerende vrouw krijgt water na een traangasaanval. De demonstranten probeerden de belangrijkste weg in Caracas te blokkeren en werden met waterkanonnen, traangas en rubber kogels uiteengedreven.
Foto AP / Alejandro Cegarra