Slachterij Van Hattem moet al het vlees terughalen

Kwaliteitsmanager Arjen de Ruiter van slachthuis Van Hattem Vlees vorige week als hij de slachterij in het Gelderse Dodewaard laat zien.
Kwaliteitsmanager Arjen de Ruiter van slachthuis Van Hattem Vlees vorige week als hij de slachterij in het Gelderse Dodewaard laat zien. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

De Dodewaardse slachterij Van Hattem Vlees BV moet al het vlees dat tussen 1 januari 2012 en 23 januari 2014 is verwerkt, terughalen. De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) heeft dat vandaag bepaald, meldt het ANP.

Van Hattem had al een deel van het vlees uit die periode teruggehaald, maar niet al het vlees. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) had dat geëist, Van Hattem stapte daarop naar de rechter. Het gaat om 28.000 ton vlees.

Bij een controle door de NVWA werd in verschillende partijen rundvleessnippers paarden-DNA aangetroffen. Daarop werd gelijk uit voorzorg ruim 690 ton vlees geblokkeerd.

In 2013 was er een groot schandaal met paardenvlees dat als ander vlees werd verkocht bij vleesgroothandel Willy Selten.