Nedcar neemt vierhonderd mensen extra in dienst voor productie Mini

Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

VDL Nedcar gaat vierhonderd werknemers extra in dienst nemen voor de productie van de nieuwe Mini Hatch, zo heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt schrijft persbureau Novum. De autofabrikant uit Born bouwt vanaf deze zomer het model voor opdrachtgever BMW.

De werving van nieuwe medewerkers start volgende maand en is vooral gericht op het aantrekken van productiemedewerkers, maar er zijn ook arbeidsplaatsen vrij binnen de logistiek, onderhoud en verkoop. VDL Nedcar verwacht het nieuwe personeel in Nederland te kunnen vinden.

Een woordvoerder vertelt aan Novum:

“Dit is geweldig nieuws voor ons. Twee jaar geleden hadden we heel veel moeite met het besluit van Mitsubishi om de productie te stoppen. Het is een mooie omslag dat we vandaag de plannen voor de nieuwe Mini bekendmaken.”

De industriële onderneming VDL, producent van onder meer bussen, zonnebanken en technische installaties, nam Nedcar begin vorig jaar over. Alle 1.500 medewerkers behielden daarbij hun baan. Het bedrijf richt de autofabriek in Born opnieuw in om in opdracht van BMW Mini’s te kunnen bouwen.

Nedcar zocht een overnamekandidaat nadat eigenaar Mitsubishi in 2012 bekend had gemaakt de productie te beëindigen.