Joran van der Sloot ziet een medium in zijn cel en voelt intens gevoel van liefde

Joran van der Sloot heeft weer eens van zich laten horen vanuit zijn cel in Peru. De Nederland zit daar een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores. Onlangs is het medium Robbert van den Broeke in zijn cel verschenen, vertelt Van der Sloot in een filmpje. Hij kreeg er een intens gevoel van liefde van.

Joran van der Sloot.
Joran van der Sloot. Foto EPA / Paolo Aguilar

Joran van der Sloot heeft weer eens van zich laten horen vanuit zijn cel in Peru. De Nederlander zit daar een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores. Onlangs is het medium Robbert van den Broeke in zijn cel verschenen, vertelt Van der Sloot in een zojuist opgedoken filmpje. Hij kreeg er een intens gevoel van liefde van.

Joran van der Sloot zegt:

“In het diepste van mijn verdriet kreeg ik toch opeens een, uhm ja, blij gevoel.”

Hij zei een wit licht te zien waarna een persoon in zijn cel verscheen die zich voorstelde als het medium Robbert van den Broeke. Die vertelde hem dat hij niet bang hoefde te zijn.

De verschijning gaf Van der Sloot een intens gevoel van liefde. Hij kreeg ook nog een terugblik op zijn leven, vertelt Joran in het filmpje.

“Ik zag zowel goede als slechte dingen. Maar ja, het was toch alsof ik op dat moment even die andere persoon was. Ja dat voelde toch zo bevrijdend, bijna alsof ik alles in een keer begreep.”

Joran van der Sloot kreeg er kippenvel van

Van der Sloot zegt dat hij op dat moment niet wist dat Van den Broeke nog in leven was. Hij heeft zijn advocaat dat laten uitzoeken en toen hij hoorde dat Van den Broeke leefde zegt hij kippenvel te hebben gekregen. Joran van der Sloot omschrijft zichzelf als een nuchter persoon.

In een tweede verschijning heeft Van der Sloot, gekleed in een voetbalshirt en zittend voor een blauw kleed, het codewoord ‘wit paard’ genoemd. Van den Broeke heeft daarop een mail naar de advocaat van Van der Sloot gestuurd met dat codewoord erin. Joran van der Sloot noemt dat “het mooiste dat hem ooit is overkomen.”

Robbert van den Broeke zei in 2012 contact te hebben gehad met de overleden vader van Joran van der Sloot.

Robbert van den Broeke lag eerder onder vuur

Eerder zei Joran van der Sloot al een ander mens te zijn geworden en sprak hij ook over de verschijning van Robbert van den Broeke. Toen dat medium nog een programma had op RTL 4 werd hij door de stichting Skepsis ontmaskerd.

Hoe Van der Sloot het filmpje op heeft kunnen nemen en hoe het bij Robbert van den Broeke terechtkwam, die het op zijn eigen YouTube-kanaal heeft gezet, is niet duidelijk.

Het verhaal van Van der Sloot begint op 45:05