ME vindt voorwerpen in bos bij woning Borst- nader onderzoek

De mobiele eenheid onderzoekt vandaag de omgeving van het huis van Els Borst. Dat meldt de politie. De ME zoekt in het bos dat aan haar woning grenst naar sporen en aanwijzingen die meer duidelijkheid moeten geven over de dood van de oud-minister.

Foto ANP / Marcel Antonisse

De mobiele eenheid heeft vandaag een aantal voorwerpen gevonden in het bos vlak bij het huis van Els Borst in Bilthoven. De gevonden voorwerpen worden volgens een woordvoerder van de politie onderzocht op sporen die licht kunnen werpen op de dood van de oud-D66-minister.

Wat voor voorwerpen precies zijn gevonden, wil de zegsman niet zeggen. “Je moet denken aan papiertjes, sigarettenpeuken, plastic, dat soort dingen”, licht hij toe. Bij de zoektocht waren volgens hem uiteindelijk ongeveer vijftig man betrokken. De woning van Borst werd eerder al meerdere malen doorzocht.

De NOS sprak met een politiewoordvoerder over het onderzoek.

Doodsoorzaak nog onduidelijk

De zoektocht in het bos begon rond 08.00 uur. De politie wilde het bosperceel dat aan haar huis aan de Ruysdaellaan grenst uitkammen om zeker te zijn niets te missen. Het bos was volgens de woordvoerder van de politie ook tijdens de zoektocht gewoon toegankelijk voor bezoekers.

De 81-jarige Borst werd maandagavond dood gevonden en kwam volgens de politie vermoedelijk door een misdrijf om het leven. Het is niet duidelijk wanneer Borst om het leven werd gebracht. Ze was vorige week zaterdag nog op het D66-congres in Amsterdam. Een dag later kwam ze niet opdagen bij een afspraak.(Novum)