Vier doden bij ontploffing toeristenbus Egypte

Ten minste drie mensen zijn omgekomen bij een ontploffing in een toeristenbus op het Egyptische Sinaï-schiereiland. De ontploffing vond plaats dichtbij de Israëlische grens, zeggen bronnen bij de veiligheidsdiensten. Dat meldt persbureau Reuters.

Rook stijgt op uit de bos vol toeristen die vandaag ontplofte bij Taba in Egypte, op de grens bij Israël.
Rook stijgt op uit de bos vol toeristen die vandaag ontplofte bij Taba in Egypte, op de grens bij Israël. Foto Reuters / Stringer

Ten minste vier mensen zijn omgekomen bij een ontploffing in een toeristenbus op het Egyptische Sinaï-schiereiland. De ontploffing vond plaats dichtbij de Israëlische grens. Dat meldt persbureau Reuters.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat de explosie het werk is van islamistische rebellen, maar deed nog geen uitspraken over de oorzaak van de ontploffing. Bronnen bij de veiligheidsdiensten zeiden dat het zou gaan om een bom die in of bij de bus was bevestigd.

Onder de dodelijke slachtoffers zouden in elk geval drie Zuid-Koreaanse toeristen en de chauffeur van de bus zijn. Ook zouden er zeker dertien mensen gewond zijn geraakt. In totaal zou de bus 33 Zuid-Koreaanse toeristen hebben vervoerd.

De toeristen zouden net bij het Sint-Catharinaklooster zijn geweest, een bekende trekpleister in Egypte.