Bobsleeër heeft de buik vol van zijn pak

De 'powerbelly' van Christopher String.
De 'powerbelly' van Christopher String. Foto: twitter.com/BobTeamSpring

Gezien de commotie rond de schaatspakken van het Amerikaanse team zou je bijna denken dat de kleding net zo belangrijk is als de vorm van de sporters. Maar veel mocht de pakkenwissel van de Verenigde Staten niet baten, de schaatsploeg staat nog altijd op nul medailles.

Niet alleen de Amerikaanse schaatsers hadden problemen met hun kledij. Er is sporters zoveel aan gelegen alle mogelijkheden op tijdswinst te benutten dat de grenzen van materiaal en mensenvorm wordt opgezocht. Zo strak staan de schaatspakken dat schaatsers ze nauwelijks meer aankrijgen. Eerder deze Spelen leverde dat een prachtige worsteling tussen Marrit Leenstra en haar pak op, waarbij het hypermoderne stuk stof sneuvelde. Gelukkig voor Leenstra had ze nog een tweede (en overigens ook nog een derde) pak bij de hand en kon ze even later toch beginnen aan haar 500 meter.

De meeste kleerscheuren waren er voor de Canadese bobsleeër Christopher Spring. Misschien dat de Canadees iets te veel genoten heeft van de gratis McDonald’s in het Olympisch dorp. Zijn pak zat in ieder geval iets te strak. “De machtige buik”, plaatste Strong met een knipoog bij een foto op Twitter waarbij zijn buik uit het pak is gebarsten.

Voor hem is het is te hopen dat zijn land een paar (ruimere) pakken extra mee heeft.