Wang snee wang

Gertjan Kiers is een bekende slager geworden, niet omdat hij zo’n leuke winkel heeft (hij werkt voor slagerij Fontijn die de horeca bedient) maar omdat hij graag over zijn vak vertelt. In deze video vertelt hij over wangen. De kalfs- en varkenswang behoren tot het kopvlees, zo’n beetje het goedkoopste deel van een dier. Grappig

Gertjan Kiers is een bekende slager geworden, niet omdat hij zo’n leuke winkel heeft (hij werkt voor slagerij Fontijn die de horeca bedient) maar omdat hij graag over zijn vak vertelt. In deze video vertelt hij over wangen.

De kalfs- en varkenswang behoren tot het kopvlees, zo’n beetje het goedkoopste deel van een dier. Grappig genoeg zijn die delen, net als bijvoorbeeld buikspek, via de haute cuisine (weer) ingestroomd in het gangbare assortiment.
Wat er overigens weer toe leidde dat wangen inmiddels niet meer zo heel goedkoop zijn. Er zitten er tenslotte maar twee aan elke kop.
Gertjan laat zien hoe de wangen worden uitgesneden, een filmpje over de bereiding van de verschillende wangen houdt u nog te goed. Het wel en wee van Gertjan Kierts is op Twitter dagelijks te volgen via @demoslager.