Tweede storm van het jaar een feit - daken van huizen geblazen in Breda

Een voorbijganger kijkt in Breda naar de dakbedekking van negen huizen die is weggeblazen door de harde wind.
Een voorbijganger kijkt in Breda naar de dakbedekking van negen huizen die is weggeblazen door de harde wind. Foto ANP / Joyce van Belkom

De tweede storm van dit jaar is een feit. Op Vlieland werd vanochtend een uur lang gemiddeld windkracht 9 gemeten, waarmee aan de voorwaarden is voldaan om van een officiële storm te kunnen spreken, meldden verschillende weersites.

Ook in de rest van Nederland waait het hard. Langs de hele kust staat windkracht 8 en in bijna het hele land komen zware windstoten voor. Alleen in het oosten waait het minder hard.

Daken van huizen geblazen in Breda

In Breda werden vanochtend de daken van negen woningen geblazen, meldt persbureau Novum. Hierdoor raakten huizen en auto’s beschadigd, maar er vielen volgens de politie geen gewonden. Ook hoefden geen huizen te worden geëvacueerd. De gemeente laat weten dat een deel van de straat is afgezet.

Hoe groot de schade precies is moet nog blijken. Later zaterdag wordt de schade geïnventariseerd. De gemeente meldt later in de ochtend contact met de bewoners op te nemen over het opruimen van de straat.

Zwaarste windstoten in noordwesten

De zwaarste windstoten worden vandaag in het noordwesten van het land verwacht met windkracht 9 en windstoten met snelheden tot 110 kilometer per uur. In de rest van het land bereiken de windstoten snelheden tot 90 kilometer per uur.

Verder is het weer niet al te slecht met af en to een bui, voorspelt weeronline.nl. Met een temperatuur van 12 graden is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. In de avond worden meer buien verwacht.

De eerste storm van dit jaar deed zich afgelopen zondag voor. In IJmuiden werd toen twee uur lang windkracht 9 gemeten.