Langlaufen in korte broek

Dat Sotsji niet de koudste plek op aarde is, mag geen nieuws heten. De temperaturen in het Russische kuuroord variëren tussen de twaalf en achttien graden Celsius en zijn daarmee hoger dan in sommige plaatsen in Florida, waar gepensioneerde Amerikanen overwinteren in een zijdezacht klimaat.

Het mooie weer verandert het uiterlijk van de Spelen. De sneeuw smelt langzaam weg, de bergen worden steeds bruiner van kleur. Buiten de stadions zwemmen fans in de zee, of bronzen ze met ontblote bovenlichamen in de zon.

Zelfs de sporters hebben zich intussen aangepast. Donderdag skieden verschillende langlaufsters, onder wie de Amerikaanse Sophie Caldwell, hun tien kilometer klassieke stijl al in tanktops, met korte mouwen dus. Vandaag deden de mannen er bij hun onderdeel vijftien kilometer klassieke stijl een schepje bovenop. De Noor Chris Jespersen startte in korte broek en korte mouwen, alsof hij een stukje ging hardlopen in de zon.

Baten mocht het overigens niet. Jespersen eindigde als zesde, Caldwell als 32ste. (NRC)