Na zeven nederlagen op rij: Bert van Marwijk ontslagen als trainer HSV

Bert van Marwijk tijdens zijn laatste wedstrijd als trainer van HSV. Zijn team verloor vandaag van de hekkensluiter.
Bert van Marwijk tijdens zijn laatste wedstrijd als trainer van HSV. Zijn team verloor vandaag van de hekkensluiter. Foto Reuters / Fabian Bimmer

Bert van Marwijk is ontslagen als trainer van Hamburger SV. De oud-bondscoach van Oranje, die in september werd aangesteld, ging vandaag met zijn ploeg met 4-2 onderuit bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig en dat was de zevende competitienederlaag op rij. De ploeg staat onder de degradatiestreep, slechts een puntje boven Braunschweig.

Twitter avatar HSV Hamburger SV Der HSV stellt Trainer Bert van Marwijk mit sofortiger Wirkung frei.

Technisch directeur Oliver Kreuzer in een verklaring op de site van HSV:

“Op dit moment zien we ons gedwongen deze beslissing te nemen, hoewel we die wel betreuren. We bedanken Bert van Marwijk voor zijn werk.”

Mirko Slomka zou volgens Duitse media de vervanger worden van Van Marwijk, die eerder al aangaf dat de wedstrijd tegen Braunschweig cruciaal zou worden. De Nederlandse trainer is slechts 143 dagen trainer geweest van HSV. Sportredacteur Derk Walters over het ontslag:

“Van Marwijk werd aangesteld als de man die Oranje naar de tweede plek op het WK had geloodst. Echt als een toptrainer. In het begin waren de resultaten ook nog wel oké, maar hij heeft nu al zeven wedstrijden op een rij verloren. Na de vorige wedstrijd was er al sprake van dat hij zou worden ontslagen, dus dit was zijn laatste kans. Statistieken wijzen uit dat het op korte termijn zelden iets uitmaakt als de trainer wordt ontslagen, maar je kan nu eenmaal niet elf spelers tegelijk ontslaan, maar wel een trainer.”