De keuze van next Eeuwige jeugd

Het is weekend en dit kun je doen // Bekijk foto’s in Rotterdam van een fotograaf die zijn jeugd nooit is ontgroeid // Ook eeuwig jong gebleven: kijk op tv nog eens naar Shirley Temple

Gaan // Fotografie Forever young Martijn van de Griendt, 176 blz. 24,50 (excl. verzendkosten) via martijnvandegriendt.nl. Tentoonstelling in de Kunsthal t/m 11 mei, kunsthal.nl.

„Ik ben bevriend met Roy. Samen gaan we op zijn brommer naar een feest van een van de jarige kakmeisjes uit Oirschot. Op de feestzolder draaien ze ‘The Time of My Life’ uit de film Dirty Dancing. Ik lig in een hoek een beetje te rommelen met Anouk.” Fotograaf Martijn van de Griendt (1970) schrijft in het voorwoord van zijn fotoboek Forever Young over zijn jeugd. Maar vervang ‘The Time of My Life’ door ‘Timber’ van Pitbull en we zijn in 2014. Niets is veranderd. Van de Griendt, bijna twintig jaar professioneel fotograaf, kreeg op zijn veertiende zijn eerste camera. Hij begint en eindigt zijn boek met foto’s van zijn vrienden en van hemzelf als achttienjarige. Dat, in combinatie met zijn jeugdherinneringen, maakt het niet alleen een persoonlijk boek, het laat ook zien dat hij de jeugd nooit echt ontgroeid is.