Voormalig Kamerlid en journalist Ferry Hoogendijk overleden

Ferry Hoogendijk
Ferry Hoogendijk Foto ANP / Robin Utrecht

Ferry Hoogendijk, voormalig Kamerlid voor de LPF en oud-hoofdredacteur van Elsevier is vandaag op 80-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Naarden. Zijn familie heeft dit laten weten. Hoogendijk was al geruime tijd ziek.

Vanaf 1975 was Hoogendijk algemeen hoofdredacteur van Elsevier. Hij bleef tien jaar werkzaam in die functie. Ook was Hoogendijk werkzaam als politiek commentator voor de AVRO. Daarnaast was hij Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Op de site van Elsevier zegt plaatsvervangend hoofdredacteur René van Rijckevorsel:

“De invloed van Hoogendijk is ook in de Elsevier van vandaag nog altijd zichtbaar. Hoogendijk was “mister Elsevier” in de jaren zeventig en tachtig. We gedenken hem met veel respect en waardering. We wisten dat het er aan zat te komen, maar dat maakt het nieuws niet minder treurig. Elsevier zal hem missen”

Hoogendijk was kort actief als politicus, hij maakte deel uit van de Kamerfractie van de LPF. In 2003 keerde hij Den Haag de rug toe en ging hij kunst verzamelen.

Lees hier een uitgebreid interview met Hoogendijk.