Felix Magath wil niet naar HSV

Volgens Felix Magath heerst er verdeeldheid binnen de top van HSV.
Volgens Felix Magath heerst er verdeeldheid binnen de top van HSV. Foto EPA

Trainer Bert van Marwijk hoeft niet bang te zijn dat hij bij Hamburger SV wordt vervangen door Felix Magath. In een open brief aan de fans liet de Duitse trainer gisteren weten niet van plan te zijn om de oud-bondscoach van Oranje te vervangen. Van Marwijk verloor met HSV zes competitiewedstrijden op rij en staat onder grote druk. Magath, oud-speler en oud-trainer van de Hamburgse club, werd deze week gepolst door de clubleiding. „Helaas houden bij HSV te veel mensen krampachtig vast aan hun positie”, schrijft Magath. „Een aantal personen binnen de raad van commissarissen en de raad van bestuur zijn tegen mijn aanstelling. Hoe kan ik in die omstandigheden proberen een club voor degradatie te behoeden?” Volgens Magath heerst er interne verdeeldheid binnen de top van HSV. Zaterdag staat voor de Hamburgse voetbalclub de cruciale ontmoeting met hekkensluiter Eintracht Braunschweig op het programma. (Novum)