Na de fysieke panden nu ook de webwinkel: polare.nl uit de lucht

Het logo op een vestiging van Polare.
Het logo op een vestiging van Polare. ANP BAS CZERWINSKI

De website van boekhandelketen Polare. polare.nl, is uit de lucht gehaald. Sinds de sluiting van de sluiting van de twintig Nederlandse vestigingen konden er al geen bestellingen via de site gedaan worden.

Reconstructie Polare

NRC Handelsblad komt morgen met een reconstructie van de handelswijze van Polare, sinds de overname van Selexyz een kleine drie jaar geleden. Redacteuren Toef Jaeger en Hanneke Chin-A-Fo beschrijven hoe er vanuit Polare druk werd gezet op uitgevers, welke afspraken investeringsmaatschappij ProCures met uitgevers en het Centraal Boekhuis wilde maken om de boekhandelketen in leven te houden en hoe de overname van Selexyz toentertijd in z’n werk is gegaan.

Mooiste boekhandels van Amsterdam

De wekelijkse Amsterdam Bijlage van NRC Handelsblad biedt vanmiddag een overzicht van de twintig mooiste boekhandels van Amsterdam. Om te laten zien dat de stad, na sluiting van de Polare-vestiging aan het Koningsplein, nog genoeg moois voor boekenliefhebbers te bieden heeft.