Skiër verovert zilver en harten

De Amerikaanse freestyleskiër Gus Kenworthy kwam naar Sotsji om een medaille te winnen. Maar, voordat hij gisteren zilver won, meer bezig wereldwijd harten te veroveren. De 23-jarige skiër trof daags voor zijn wedstrijd op het onderdeel slopestyle een aantal zwerfhondjes aan.

Die verkeren in gevaar, want de vele zwerfhonden in Sotsji zijn tot dieren non grata verklaard door de organisatie van de Spelen. De beesten stroken niet met het klinische straatbeeld in de badplaats, waar zelfs elke dorre grasspriet wordt groen gespoten. Ongediertebestrijders zijn ingehuurd om de honden van kant maken, tot grote ontzetting van dierenliefhebbers. De afgelopen week werden enkele asielen opgezet om de honden van de dood te redden, en ook Kenworthy kon het niet over zijn hart verkrijgen de vier puppies aan hun wrede lot over te laten.

Hij besloot de puppies te adopteren en er alles aan te doen ze mee terug naar zijn thuisstaat Colorado in de Verenigde Staten te krijgen. Hij heeft intussen vaccinaties geregeld voor de hondjes en een asiel gevonden zodat ze in de tussentijd in leven blijven.

In de tussentijd postte Kenworthy alvast wat foto’s van zichzelf spelend met de vier puppies op Facebook en Twitter. Pas op: deze foto’s hebben een extreem hoog aaibaarheidsgehalte.