denken @nrc.nl

De universiteit moet stage aan kunnen bieden

vindt Tirza van der Graaf, studente Nederlands uit Amsterdam

Stage lopen is iets wat vaak ontbreekt in universitaire bachelors en masters. Veel masters eisen echter dat er in de vooropleiding een stage is gevolgd. Zo moet je voor de opleiding die ik wil volgen, de master Journalistiek aan de UvA, ervaring hebben opgedaan in de journalistiek. Maar binnen de universiteiten bestaan nauwelijks mogelijkheden om een fulltime stage te volgen.

Omgekeerd zitten bedrijven vaak niet te wachten op parttime stagiairs, omdat dit voor hen niet rendabel is. Het gevolg is dat organisaties gericht zijn op hbo-studenten. Die hebben namelijk wél de mogelijkheid een fulltime stage te doen.

De universiteiten zouden er goed aan doen stages mogelijk te maken, bijvoorbeeld in plaats van keuzevakken. Bedrijven kunnen zo profiteren van verschillende opleidingsniveaus.

Voetbal is pas saai!

aldus Erica Smeets uit Sint-Michielsgestel

Wat ben ik blij dat Steven Verseput niet tot mijn kennissenkring behoort. Deze zure nrc.next-redacteur is kennelijk voetballiefhebber met hart en ziel, blijkt uit zijn artikel zaterdag waarin hij stelt dat alleen Nederlanders geïnteresseerd zijn in schaatsen (8 feb.).

Dat mag hij vinden, maar laat de schaatsliefhebbers nu hun eigen feestje hebben. Deze man weet niet waar hij het over heeft als hij stelt dat de Olympische schaatsmedailles minder waarde hebben door gebrek aan concurrentie. Hij doet daarmee afbreuk aan de geleverde Nederlandse gouden prestaties van afgelopen weekend. Schaatsen niet boeiend om naar te kijken? Van het urenlang naar de Nederlandse voetbalcompetitie kijken ieder weekend zou ik hetzelfde kunnen zeggen.

Laat ons genieten van deze twee weken van boeiende sporten. De heer Verseput kan ondertussen de tijd doden met aftellen: het WK voetbal is onderweg.

Half integer bestaat niet

schrijft Gert van Maanen uit Leidschendam

„Sorry, sorry, ik liet wat na, maar ik was integer...”

Ronald Plasterks markante voorgangster als PvdA-bewindsvrouw voor Binnenlandse Zaken, Ien Dales, heeft ons allen iets anders nagelaten: „Een beetje integer bestaat niet!”