Opinie

Rij

„Mijn naam is Dave”, zei de jongen in het knalblauwe jack in de entree voor de kassa van het Stedelijk Museum. „Als u nu een Postcodelot koopt, krijgt u 4 euro korting op uw entreebewijs, kunt u 4 miljoen euro winnen en hoeft u niet in de rij te staan.” „Maar er is helemaal geen

„Mijn naam is Dave”, zei de jongen in het knalblauwe jack in de entree voor de kassa van het Stedelijk Museum. „Als u nu een Postcodelot koopt, krijgt u 4 euro korting op uw entreebewijs, kunt u 4 miljoen euro winnen en hoeft u niet in de rij te staan.” „Maar er is helemaal geen rij”, antwoordde ik. „O, ja”, zei hij een beetje beteuterd toen hij achter zich had gekeken. „Maar als er een rij was geweest, had u er met een Postcodelot langs gemogen.” Nu maar hopen op die 4 miljoen euro.

Frans W. Weisglas