Hoe skiër Gus Kenworthy zowel zilver als harten veroverde

Elke dag schrijft sportredacteur Sam de Voogt over iets opmerkelijks op de Spelen. Vandaag: de Amerikaanse freestyleskiër Gus Kenworthy, die in Sotsji behalve zilver vooral wereldwijd harten veroverde.

Gus Kenworthy viert zijn tweede plek op de slopestyle vandaag.
Gus Kenworthy viert zijn tweede plek op de slopestyle vandaag. AFP / Javier Soriano

De Amerikaanse freestyleskiër Gus Kenworthy kwam naar Sotsji om een medaille te winnen, maar was voor hij vandaag zilver won meer bezig wereldwijd harten te veroveren. De 23-jarige skiër trof daags voor zijn wedstrijd op het onderdeel slopestyle een aantal zwerfhondjes aan.

Die verkeren in gevaar, want de vele zwerfhonden in Sotsji zijn tot bestiarum non grata verklaard door de organisatie van de Spelen. De beesten stroken met het klinische straatbeeld in de badplaats, waar zelfs elke dorre grasspriet wordt groen gespoten. Ongediertebestrijders zijn ingehuurd de honden van kant maken, tot grote ontzetting van dierenliefhebbers. De afgelopen week werden al enkele asielen opgezet om de honden van een gewisse dood te redden, en ook Kenworthy kon het niet over zijn hart verkrijgen de vier puppy’s aan hun wrede lot over te laten.

Hij besloot de puppy’s te adopteren en er alles aan te doen ze mee terug naar zijn thuisstaat Colorado in de Verenigde Staten te krijgen. Hij heeft vaccinaties geregeld en een asiel gevonden voor de hondjes.

In de tussentijd postte Kenworthy alvast wat foto’s van zichzelf spelend met de vier puppies op Facebook en Twitter. Pas op: deze foto’s hebben een extreem hoog aaibaarheidsgehalte.

Twitter avatar guskenworthy Gus Kenworthy puppy love is real to puppies. http://t.co/krauCUPjOg