Ex-burgemeester New Orleans Nagin schuldig aan corruptie

Zowel voor als na orkaan Katrina (2005) liet de burgemeester van New Orleans, Ray Nagin, zich ruim betalen met geld, vakantiereizen en tonnen graniet voor zijn eigen bedrijf in ruil voor bouwopdrachten van miljoenen dollars. Gisteren werd Nagin, een Democraat, schuldig bevonden aan 20 van de 21 aanklachten wegens corruptie. Hij was burgemeester van New Orleans tussen 2002 en 2010. Volgens de aanklagers heeft hij zich voor tenminste 500.000 dollar (368.000 euro) laten omkopen. Nagin heeft ook zwaar onder vuur gelegen vanwege de chaotisch verlopen en inadequate evacuatie van de stad. Nagin zelf ontkende tijdens de zitting fel. De strafmaten die bij elk van de aanklachten horen variëren van drie tot twintig jaar. Het vonnis wordt in een separate zitting geveld. (BBC)