Mogelijk onweer

Het onstuimige weerbeeld houdt de komende dagen aan. Zo vallen vanavond nog enkele buien, lokaal mogelijk ook met hagel en/of onweer. In de nacht naar vrijdag trekken deze naar Duitsland en wordt het droog in ons land. Het koelt dan af tot een graad of 2 in het binnenland, 3 of 4 in het westen.

Vrijdagochtend is het half bewolkt, er is voldoende ruimte voor de zon. In de middag neemt de bewolking toe en in Zeeland kan later wat regen vallen. De matige zuidenwind draait langzaam naar meer zuidoostelijke richting en het wordt uiteindelijk een graad of 9.

In de nacht naar zaterdag, alsook zaterdag overdag, trekken nog diverse buien over het land. Vooral de wind trekt zaterdag flink aan en in het gehele land kunnen daarbij zware windstoten voorkomen. Een onstuimig begin van het weekeinde dus.