Opnieuw goud voor Rusland

Het Russische paar Tatiana Volosozjar enMaxim Trankov in actie.
Het Russische paar Tatiana Volosozjar enMaxim Trankov in actie. Foto Topshots

Tatjana Volosozjar en Maksim Trankov hebben op de Olympische Spelen in Sotsji goud gewonnen bij het paarrijden. De Russische kunstschaatsers gingen al aan de leiding na de korte kür en maakten ook bij de vrije kür hun favorietenrol waar. Het Russische paar behaalde op beide onderdelen de hoogste score, wat leidde tot een totaal van 236,86 punten. Daarmee lijken de Russen het kunstrijden als vanouds te domineren. In de periode 1964-2006 was het land onverslaanbaar in het paarrijden. Maar op de vorige Spelen in Vancouver ging een Chinees paar met het goud aan de haal. Nu werden de verhoudingen in ere hersteld. Voor Rusland is het de tweede gouden medaille deze Spelen. Het vorige goud werd ook gewonnen bij het kunstrijden, bij de landenwedstrijd. De Russen legden ook beslag op de tweede plaats. Ksenia Stolbova en Fedor Klimov wonnen zilver. Het brons ging naar Aliona Savchenko en Robin Szolkowy uit Duitsland. (Novum)