kort

Sotsji, dag 6

Goud samen delen

Het was ongeveer vergelijkbaar met de 500 meter schaatsen, afgelopen maandag. Daar won Michel Mulder met slechts twaalfduizendste seconde verschil. De skiesters Dominique Gisin (Zwitserland) en Tina Maze (Slovenië) kwamen gisteren op de afdaling in precies dezelfde tijd over de streep: 1.41,57 minuten. Ze moeten de olympische titel delen. Dat gebeurde nog nooit eerder bij het skiën. Wel werd het zilver bij het skiën eerder gedeeld op de Spelen: in 1964, 1992 en in 1998.

Russisch succes bij kunstrijden

De Russische kunstrijders Tatjana Volosochar en Maxim Trankov wonnen gisteren het goud bij de paren. Landgenoten Ksenia Stolbova en Fedor Klimor pakten het zilver. Viervoudig wereldkampioenen Aliona Savchenko en Robin Szolkowy uit Duitsland behaalden brons.

Zonnebrandcrème!

Vergeet de mutsen en handschoenen. Zonnebrandcrème en zonnebrillen zijn de meeste gewilde items bij de Winterspelen in Sotsji. De temperatuur in de badplaats liep gisteren op naar 17 graden Celsius. En er komen meer warme dagen aan: vandaag is het maximaal 17 graden Celsius, morgen 16 graden.

Nederland mag al naar huis

Na vijf dagen Olympische Spelen heeft de Nederlandse ploeg het medailledoel al gehaald. Chef de mission Maurits Hendriks zette in op één medaille meer dan vier jaar geleden in Vancouver. Met tien medailles (vier goud, twee zilver en vier brons) heeft Nederland er al twee meer dan in 2010.

Ondertussen in de rest van de sportwereld...

Er is meer dan Sotsji. Thiemo de Bakker is in de eerste ronde van het tennistoernooi in Rotterdam uitgeschakeld door de als vierde geplaatste Fransman Richard Gasquet: 6-7, 7-6, 6-3. Titelverdediger Juan Martin del Potro won met 7-6 en 6-3 van Gaël Monfils.