kort

Mexico//

Namen ‘Rambo’ en 'Scrotum' verboden

Baby’s in de Mexicaanse woestijndeelstaat Sonora mogen voortaan geen Facebook, Rambo of Scrotum meer genoemd worden. Maandag werd een wetswijziging van kracht waarbij 61 afwijkende namen worden verboden om het pesten van kinderen tegen te gaan. Op de lijst staan verder namen als Batman en Lady Di. Ook zijn er kinderen in Sonora, dat grenst aan Arizona, die Hitler heten. Volgens de directeur van de Burgerbescherming in Sonora wordt door de maatregel de bescherming van kinderen verbeterd. Het is niet verboden om kinderen een buitenlandse naam te geven, maar samenstellingen zoals Michael Jackson Ramirez mogen niet meer. In de Centraal-Mexicaanse deelstaat Querétaro werden eerder ook afwijkende namen, zoals Robocop verboden. Hoeveel kinderen al een naam hebben die op de lijst staat is niet bekendgemaakt.