Kleine held bijgestaan door moderne Pippi Langkous

Jeugdfilm //

De superheld

Modulf is een echte superheld. De elfjarige jongen wordt gepest op school, en niet een beetje. Maar hij heeft voor zichzelf besloten dat hij zich dat maar moet laten welgevallen zodat de andere kinderen op school tenminste niet het slachtoffer worden. Dus hij vangt vrijwillig de klappen op. En als de leraar er iets van zegt, dan doet hij gewoon of hij onzichtbaar is. Zijn kleine heldendaden zijn voor hem bovendien een manier om met de dood van zijn vader om te gaan. Maar daar prikt zijn nieuwe buurmeisje Lise (een moderne Pippi Langkous) dwars doorheen. Vriendschap is een terugkerend thema in de films van regisseur Christian Lo. Lo durft zijn publiek vanaf een jaar of acht met complexe emoties te confronteren, die hij door zijn speelse stripboekachtige stijl ook in deze film weer licht en ademend weet te houden.