Rede voorzitter EU-Parlement in Knesset leidt tot rel

Een redevoering van de voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz voor het Israëlische parlement heeft gisteren geleid tot een rel. De fractie van de rechtse partij Joods Huis van minister van Economische Zaken Naftali Bennett verliet boos de zaal van de Knesset. Schulz, een Duitse sociaal-democraat, had gesproken over een jonge Palestijn die aan hem had gevraagd waarom de Palestijnen zo weinig water krijgen. Ook bekritiseerde hij de Israëlische blokkade van de Gazastrook en het Israëlische nederzettingenbeleid. „Schande!”, riepen de Joods Huis-leden. Premier Benjamin Netanyahu verweet Schulz er een „selectieve waarneming” op na te houden. In zijn rede stond Schulz uitgebreid stil bij de „barbaarse moord” van Duitse nazi’s op de joden. Hij bedankte de Knesset ervoor dat hij in het Duits mocht spreken. (AP)