D66 schort campagne gemeenteraad op na overlijden Borst

Foto ANP / Koen Suyk

D66 schort zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op naar aanleiding van het overlijden van Els Borst. Dat meldt persbureau Novum. De stop geldt in elk geval tot en met volgende week dinsdag.

Alle afdelingen van de partij hebben de oproep gekregen om hun geplande activiteiten op te schorten. De komende dagen staan in het teken van Borst en Ernst Bakker, de oud-burgemeester van Hilversum die recentelijk ook overleed.

Vermoedelijk door misdrijf om het leven gekomen

Eerder vandaag meldde de politie op basis van forensisch onderzoek in combinatie met de bevindingen ter plaatse dat een misdrijf de “meest waarschijnlijke” conclusie is van de dood van Borst.

Het lichaam van oud-minister en voormalig D66-lijsttrekker werd maandagavond door een vriendin gevonden in de inpandige garage van haar villa in Bilthoven. Vanwege de “gekke plek” waar de voormalig politica werd gevonden, en “aanwijzingen die we nog niet begrijpen”, besloot de politie tot extra onderzoek. Die resultaten zijn nu bekendgemaakt.