#olympicselfies

Wat: Twitter

Wanneer: Voortdurend!

Het is goed toeven in het olympisch dorp. De sfeer in room501 is opperbest en er wordt goed gechild; Koen neemt af en toe een lekker bubbelbad, terwijl roomie Ireen haar nagels lakt, #roodwitblauw. Prachtig uitzicht trouwens vanuit de appartementen, over zee – laat Ireen nog even zien. Buiten in het zonnetje nuttigen Mark en Michel ondertussen een bakkie koffie, die Mark op dringend verzoek van Michel heeft gezet. Met een heerlijk illegaal stroopwafeltje erbij, dankzij Sven, die de koeken bij het NOC*NSF heeft gejat.

Bob wil wel wat meer van Rusland zien en maakt een tochtje op zijn fiets naar een dorpje. Niet alleen, hij is op pad met columnist Thijs Zonneveld. Wel zo gezellig. Hij schuift er aan voor een diner met bergbewoners. Stefan moest er wel om lachen hoor, dat Bob dat deed. Ondertussen wordt er natuurlijk ook getraind. En gewonnen. YES!!!!! GOUD!!!! voor Sven, voor Ireen, voor Michel. Bazen hoor, die drie mannen op de 500 meter. Iedereen is #supertrots, de felicitaties vliegen over en weer.

Het is het verhaal van de schaatsers zelf, fanatieke twitteraars. In Vancouver waren er al verschillende olympische deelnemers actief, deze editie zijn er maar twee Nederlandse deelnemers die níét op Twitter zitten. En het aantal volgers groeit mee. Zo begon Sven Kramer de Spelen met 103.000 volgers, inmiddels zijn dat er 132.000. Ireen Wüst ging van 42.000 naar 68.100 volgers. En de sporters geven hun fans wat ze willen: hun eigen verslag van de Spelen, met updates, selfies en een kijkje achter de schermen.

Niet alleen leuk voor de fans, de sponsors zijn er ook blij mee. En dat die sponsors het stimuleren, is af en toe ook te lezen. Sommige momenten zijn mede mogelijk gemaakt door een geldschieter, die daarvoor vriendelijk wordt bedankt. Maar storend is het niet echt. Vooralsnog is het vooral leuk om de sporters – hele gewone mensen zo blijkt – te volgen via de sociale media. Het is bijna alsof we met z’n allen op vakantie zijn.